Jumaat, 13 April 2018

Jumpa kawan kampung

Assalamualaikum 
Hari ni nk kongsi rasa gembira..dapat jumpa mie. Lama2 ddk Pasir Gudang x pernah terserempak. Kan mie? 
Terima kasih bagi sekop cikpuangojes kat aku. Kale biru lagi tau..




Nanti raya dtg tau Rumah aku...aku tunggu.  Hihihihi 

Xoxo

Khamis, 5 April 2018

IponX

Mmmm al kisah la dia ni, ajak bini g redeem point CC. Ingat nk beli Delongi coffee maker. Sekali dia berhajat tukar ipon7 dia ke iponX 
Sabo aje la...tak pe la, duit dia. Dia yg kerja susah2....


Xoxo



Selasa, 14 November 2017

Anak2 CikguSu

Asslkm 

Candid sangat tau. 
Anak2 kita dh usaha. Esok masanya kita berserah kepada Allah. Semoga usaha2 kita diberkati Allah. Cikgu Su sentiasa doakan anak2 CikguSu ni berjaya dlm kehidupan. Insyallah. Panjang lagi perjalanan anak2. Jauh lagi...terbanglah tinggi lagi. Capai segala impian. CikguSu halalkan ilmu yg CikguSu curahkan. CikguSu jugak mintak halal kalau cikgu bg terkurang...
Teringat anak sendiri..


..semoga Adibah Aqilah pun sama...diberkati usahanya. Semoga berjaya lulus cemerlang matematik tambahannya. Amin ya Allah.

Babai.
Xoxo 

Sabtu, 11 November 2017

fitnah

Assalamualaikum
Bagus Betul la google. Kejap Aje dapat carikan kita blog. Macam nk serius balik ni tulis blog. Tulis dal. FB org baca pastu blh jadi fitnah.

Ha..bercerita pasal fitnah. Patut la hukum fitnah org tu macam makan daging saudara 
 sendiri ea..rupanya mmg sakit. Lagi2 kena fitnah dgn kawan sendiri. Kawan yg kita dh anggap dia macam adik. Susah dia kita tahu. Boleh bantu kita bantu. Dasyat perangai awak ni. Alhamdullilah Allah tunjuk. Mmg x nak la hakak buat baik dgn awak. Entah bila la Akak blh maafkan awak. Eh akk maafkan. Sebab akk x nak nanti akk susah nk mati x maafkan org yg buat aniaya pada Akak. Selebihnya mintak ampun pada Allah. Antara kita x de apa2. Oh ya...segala hutang2 pun akk halalkan. Insyallah. Cuma jangan la buat cerita Akak hina kawan2 kata ada hutang padahal x de pun. X baik tau. Kalau org tu x berhutang dgn akk...x kan akk nk buat cerita. 

Agak pelik jugak sekarang ni...lagi kita ada rezeki lagi orang x suka. X Boleh Betul tahu kawan tu senang sikit. Benci terus. Ungkit terus masa kita susah. Macam rezeki kita tu, dia pulak asbabnya. Emmm rezeki dari Allah. Bila2 Allah Boleh tarik. Akak ingat tu. Insyallah. 

Emmm tu Aje la nk luah. 

Babai.
Xoxo

Ahad, 5 November 2017

Alhamdullilah

Assalamualaikum..

Lama betul x membelog. Tak tahu nk mula dari mana. Kehidupan sekarang dh tak macam yg diharapkan. Dulu impikan ddk diam2 kat kpg terpencil sg kapal. Masa free tanam2 pokok pisang keliling rumah. Hihihi.

Alhamdullilah jugak...akak juga insan yg Allah pilih utk mengecapi rezeki terpijak katanya. Jadi ada la sikit duit simpanan.

Tapi bukan semua org kpg tu jadi senang. Ada ramai lagi org yg susah. Dugaan Allah nk bagi macam2 cara.

Alhamdullilah, sekarang akak tengah usahakan sebuah tadika albagdadi dan kelas mengaji dewasa albagdadi. Bukan akak yg ajar..akak juga belajar mengaji. Sebab akak x pandai mengaji. Jadi akk upah guru mengaji...utk ajak orang lain mengaji. Sama2 akak.

Banyak jugak dugaan.

Alhamdullillah, esok anak akak yg sulung...Adibah Aqilah akan menduduki peperiksaan SPM. Semoga Allah terangkan hati adibah, tenangkan hati adibah, beri ketajaman akal fikiran, daya ingatan yg kuat dan memberkati usaha2 adibah untuk berjaya. Alhamdullilah, Ma doakan anak Ma sihat tenang menghadapi peperiksaan. Insyallah.

Babai.
Xoxo

- Posted using BlogPress from my iPhone6+

Location:Pantai Timur,Malaysia

Isnin, 10 Oktober 2016

Deactivated FB, Tweeter, Wechat

Assalamualaikum

Dekat2 sedekad lama x update blog. Berkurun2 lamanya. Sibuk dengan kerja ke? Tak la. Cikgu aje kot. Sibuk dengan media sosial yang lain yg tepatnya. Tweeter, facebook, instagram, wechat

Tapi hari ni, hakak dh buat keputusan. Muktamat. Kita dah tutup facebook, tweeter dan wechat. Cuma ada instagram aje. Buat2 bersosial sikit. Kang orang kata hakak anti k sosial pulak.

Kenapa deactivated?
Facebook..akak jadi binggung. Banyak sangat info2 yang menyakitkan hati. Patut gambo2 x d share jadi org share. Kalau jadi pengajaran ok. Jadi ikutan2. Hakak emo dik.

WeChat...banyak friend anak murid. Alahai bahasa anak2. Menyakitkan hati cikgu. CikguSu kot salah sorang friend ko. Saja aje moment ko tulis Bab* sia*pukima* dan lain2 makian . Cikgu makan hati nak...

Tweeter...tak faham aktiviti nk retweet2 nih. Hahak x in. Gitu.

Jangan la cari hakak kat FB. Siapa2 yg rindu tu...x payah la cari2. X de. Padan muka masa hakak aktive abang sombong. Hahahaha..*perasan*

Sekarang akak nk berbelog la. Nak share cara2 buka pusat tuisyen dan tadika lepas ni. Hakak dh ada OutStanding Tuisyen Centre...bakal menyusul Tadika OutStanding Albagdadi. Insyallah. Perkenankan usaha sata Ya Allah. Amin.

Salam sayang.
XOXO







- Posted using BlogPress from my iPhone6splus.

Location:Pantai Timur,Malaysia

Sabtu, 13 Februari 2016

Sugar Belle lipstics review

Assalamualaikum
Hari ni, tetiba nk buat acah2 review gincu sugar belle. Ok..kita peminat gincu. Extreme! Betul. Kalau gincu tu best! Mau kita beli semua shade. Gila kan? X kita la sesuai ke tidak ke...yang penting kalau nak pakai dah ada. Gitu.

Bila pakai gincu...perempuan macamana pun terus jadi cantik. Walau pun dia x la secantik mana. Emmmm jadi berseri. Betul kan? Memang ada yg tak suka pakai gincu. Ik natural beauty. Tapi kita mmg respect gila, pada perempuan yang mempunyai keyakinan yang tinggi mcm ni. Kalau kita x gincu makna x g mana2. Hahaha

Ok...sugar belle gincu ni ada 4 shade. Nude, lustre red, sugar pink n paris pink. Semua kita ada.




Yang ni sugar pink. Ahhh walau x sesuai ngn muka. Tapi...lantak. Asal bergincu kita dh confident g kelas. Jenis gincu ni jenis kemasan mate. X kilat2. Tekstur macam berpasir sikit. Tapi x la macam pasir. Pas makan hilang. Mmg jenis mulut n bibir kita yg weng....review org lain semua kata stay long. Tapi kita x..cakap2 pun gincu boleh hilang. Hiks. Paling hot kale nude. Paling org lumba2 nk beli. Tapi semalam kita belajar sesuatu. Kalau kita jenis menyerlah pakai silver..sesuainya gincu yang cool ( nude, brown, light pink,...) Tapi kalau jenis pakai emas lagi menyerlah...sila ambil gincu yang jenis warm...( red, hot pink, coral, oren, fushia..) kita??? Jenis mami jarum...mmg kena pakai yg merah2...



Bedak shu umuera. Best sangat. Macam x pakai bedak. X putih mcm tepung.
Celak dherb...sampai petang dh sememeh. Malas dh nk cari celak. Yang mahal sememeh. Yang murah pun sememeh
Blusher NARS
Gincu sugar belle ~ sugar pink.

Nanti kita kongsi lagi pasal gincu. Ada banyakkkk lagi jenis gincu yg kita dah akai. Stay tune. Cewah...

Babai.

-Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Pantai Timur,Malaysia