Khamis, 13 Mac 2014

bakal dikosongkan...rumah dan jiwa. haktuiiiii

assalamualaikum....
lama dh x tulis apa2 n3.
sebab sedih...celaru...binggung...menyampah...jemu...haihhh semua la
ok..6/3/14 hari keramat yang amat. hari amik kunci rumah ganti di Punggai.
memang masa dapat surat tu...empty. berdesing telinga. meleleh air mata...tanpa kata...
terima kasih malaysia. ya..saya berkorban demi kemajuan, kekayaan...Malaysia.
murni sungguh ko!

Ok...kita x nak amik kunci. x nak. mampus la...
bengang jugak la encik suami. nah! ko la pulak urus kan....jangan lepas tangan. Bini ni dah x de hati nak ddk punggai...banyak kali sangat cakap...cari la tanah...rumah lain...kita x de hati. kosong. kang...dengan awak2 sekali kita tawar hati...ehhh tak. dek je...x tau nak cari tanah kat mana. agak macam haremmm jugak la alasan tu kat telinga kita. tapi...apa kita boleh buat eh??? redha sampai kiamat kan?
berdoalah....sila.

lepas nengok rumah yang baru..kita zikir lagi kt telinga sang suami...beli la tanah..kt kedah ke..KEDAH?????? hihihi...ya la boleh kalau x nak campur sedara. sentap ok...cari la kat terengganu ke...asal ko beli tanah...senangkan sikit hati gundah gulana sang bini ni. ok tidak. ok....kalau nak bli..ko call la...aduhhhhh......ada banyak kat mudah. aduihai nasib...bini orang lain tu, semua laki buat bab2 yg macam ni...bab beso ni...beli tanah. tapi kita...kalau nak...sila cari sendiri. ya saya redha...
berdoalah...sila

kita jadi sentitif sangat. kita rasa nak marah ngn laki kita. kenapa tah. bayangkan...rumah nak kena kosongkan...dalam masa 30 hari....dia ddk kemaman. ya...x berhati ke kita nk soh dia balik minggu2 utk sama2 kemas...kita x sampai hati. sumpah. so kita la yg handle. kita nk g terengganu pun msa cuti...x dapat. alasan...cuti sekolah  ni..ko kemas la sikit2. kan? memang kita jemu la...nasib baik ada orang pesan...surga dibawah telapak kaki suami. orang mintak maaf abang kalau baca blog orang ni...nak direct org takut nangis yang lebih.

 rumah yang nak kena sodok ngn petronas
 rumah kita yang kita susah payah siapkan...sorang. sebab laki ddk vietnam...
 nak bina rumah ni...kita kena fitnah curang ngn suami sebab jumpa kontractor malam2 kat tesco...
 nak dapat plan rumah ni...kita glamer kat MDKT sebab asik ngamuk aje kalau datang MDKT
 Kita design sendiri pager kecantikan ni...guna kayu rumah lama. rumah orang kampung....gigih
kita berjauhan dengan suami nak dapatkan rumah ni...kita sabar aje...kena tinggal

bye bye rumah impian. bye bye rumah yang kita nak abiskan masa tua bersama suami. bye bye rumah yang kita nak besarkan anak2..kawenkan anak. kita pun x faham kenapa kita x boleh keluar dari sini.sumpahan ke...termakan budi ke..subhanallah. semoga ada hikmah yang lebih baik...semoga kita dapat menerima kenyataan. berdoalah....

kepada encik suami...fahamkan la...kita mmg x nak ddk punggai. kita mmg nak keluar dari sini...tapi kalau awak x nak...x pe la. kita redha. kita redha aje la ddk rumah punggai tu.... bukan kita x bersyukur...tapi tolong la faham...jom la kita buat rumah lagi...rumah impian kita.
heiiiiiiiiii sakit pulak hati kita...macam semua orang kita nak marah!!!
( betulbetuljiwakitakacau...ikuthatinakbuatn3makimaki)

TaTa



Rabu, 26 Februari 2014

Konvoi SMKTD

Assalamualaikum
Konvoi SMKTD dah selesai.
Alhamdullilah...jadi.
Insyallah ada la kot yang ke2



Kat rnr Mersing kot. Berdua bersama bergambar dengan Cikgu Norwati...luv u wati...


Ada 32 buah Kereta...ketua yg depan tu ha..Cikgu Fairus n isterinya Cikgu Gee


Perghh masa ni, main break2 la pulak...


Ehhh..Ma ada sawah Padi la kat joho! Serious x sangka!


Oooo patut la nama dia Kampung Sawah Dato'! Subhanallah kita mmg x sangka! Macam kat Kedah...

X dapat ke kedah...kat johor pun jadi la...

Kita mmg x dapat nak berjimba2 sangat. Sebab Allieya Aqila x nak ngn orang, x suka org ramai2. Nak jadi kembar Siam ngn Ma 24 jam.

Banyak yg kita terlepas...sukanneka..istana pasir..main Kolam.
Haihhhh....


TaTa


BlogPress from my iPhoneVS

Location:Jalan Kampung Sungai Buntu-Tanjung Pengelih,Pengerang,Malaysia

Rabu, 19 Februari 2014

susah nak menetang diri sendiri...

assalamuaikum

Susah betul nak tinggalkan buat perkara yang kita suka.
walaupun perlu buat sebab x de kesudahannya....
sekarang kita bertindak mengikut hati. Kita x sampai hati nak bagi hati kita sedih. sape lagi nak bahagiakan hati sendiri kalau bukan diri sendiri kan???

betul la
kalau nak berjaya..sentiasa bertanding dengan diri sendiri. Jangan pandang orang lain..
kejayaan kita akan lebih bermakna. Lebih bertahan lama....
tapi memang susah nak menentang diri sendiri...ada aje idea2 dalam kepala yang akan mematikan cara untuk menentang diri sendiri.

sekarang kita celaru...sedih...suka..bahagia tapi sengsara.
benciiiiii.....betulnya kata-kata Sonita.
i wish she is here with me...talk to me...buruk baik....rasionalkan kita.
really miss my BFF..erk???

semoga kita dapat selesaikannya...
kalau x...kita ikut aje....
sebab esok lusa kita x tahu perjalanan hidup kita....
dalam hati kecik kita ada harapan....ada impian....mana nak tau, kalau2 boleh jadi kenyataan.


tata


Khamis, 13 Februari 2014

tak bersyukur ke?

Assalaualaikum...

rasanya dah lama x tulis blog dengan keluh kesah. Hidup bukannya asik gembira, asik nasib baik, asik berada di atas. hidup memang betul-betul macam roda. haihhh
kita paling x boleh hadam bila orang cakap, orang tanya, orang pertikai kenapa kita rela laki kita kerja jauh2....
sejujurnya...kita dah jemu. sangat jemu jadi bini yang macam ni. semua sendiri. semua. sape2 yang tak pernah berjauhan dengan suami tu bersyukurlah. masa demam, masa anak demam, masa gas habis, masa lampu rosak, masa x de air, masa x de karen, masa anak2 x sihat, masa kereta rosak...apa aje keadaan.....kita sendiri. sepanjang hampir 15tahun berumahtangga...x sampai 5 tahun kita duduk serumah, sebumbung. kadang2 kita macam x kenal suami kita....subhanallah.
jadi x payah la nak tanya, nak cakap nak luahkan...betapa x biasa suami x de, x biasa tidur x de suami, x boeh hidup x de suami. kita sakit hati.
jangankan orang lain heran, kita pun heran kenapa laki kita x suka duduk dekat2, kerja dekat dengan keluarga. jangan kan org lain heran...kita pun heran. kita sesungguhnya..berusaha untuk memahami laki kita. kita percaya dia jujur...kita percaya dia setia...kita kena jujur, kita kena setia. sesungguhnya kita sakit. kita merana. kita teringin nak jadi bini yang normal. 24jam serumah. sumpah!
keadaan kita, hidup kita memang mewah. kita sebut apa aje...laki kita akan berusaha...bagi. apa sahaja...barang kita, ya banyak yg jenama. kita mampu. gaji kita..x guna. cuma bagi mak abah, bayo bil telefon rumah...lain2 suami tanggung. semua.
tu la kalau kita komplen, pasal kita dah bosan hidup macam ni...semua kata kita tak bersyukur. semua orang kata macam tu. tapi...kita rasa, kita perlukan suami bila kita susah. bila kita senang. agaknya sampai bila kita  oleh bertahan??? Bertahanlah demi anak2.

tata









Sabtu, 1 Februari 2014

My MacBook Air

Assalamualaikum...
New ni...
Best gila.....
1. Ringan
2.nipis
3. Awsome
4.canggih
Semuanya la...,









Tapi kan x boleh nak install SMM
Apa barang ea?
Adoiiihaiiii....
Xpe kita guna Sony Pocket.





Thanks incik Ading. Su pinjam dulu ea....

��
TaTa

-Posted using BlogPress from my iPhone VS

Location:Jalan Kampung Sungai Buntu-Tanjung Pengelih,Pengerang,Malaysia

Jumaat, 24 Januari 2014

Exit policy apakah???

Assalamualaikum...
x jawab dosa..

malam2 ni...kita nak ulas la pasal exit policy.
sana sini bosbos sebut pasal exit policy
dah jadi trending...lagilagi kat institusi pendidikan.
sekolahsekolah...ppd mahupun jabatan.
sape la yg mulakan ek?

exit policy kalau kat sekolah...
x suka kerja banyak..ada borang pink
ramai lagi orang nak jadi cikgu...
silakan...katanya.
mengeluh pasal pbs...
ada borang pink.
Bersyukur la ada kerja...ada ramai lagi penggangur yang layak jadi cikgu.
Mengomel kerjakerja pengkeranian...
ada exit policy....
tapi kalau clerk x mo buat kerja...
diugut pulak...cikgu nak gaji cikgu ke nak buat apdm?
eh...x de pulak exit policy.
terkesima cikgu2.
tapi cikgucikgu sekolah ini sangatsangat baik.
diam memanjang. tahniah.
kadangkadang kita ni x tahan...
meletup jugak....
kalau x boleh ikut budaya sekolah ada exit policy cikgu.

ini ugutan ke hapa ek?
kompius la...
boleh ea...main ugutugut....
kita tahu ideanya dari mana..
mesti la dari politik tanah air..
kuangajaq....
kalau x suka cara pentadbiran negara..
keluar dari negara kita
Malysia ni sape yang punya ek?
semua menumpang ea...cakap kat PATI boleh la...
silakan
kalau ayam mahal...
makan ikan
kalau gula mahal...
jangan minum gula
kalau tol mahal...ikut jalan x de tol. katanya.

nampak x permainannya....

pengetua sek kita yang dulu...asal miting mesti cakap...
cikgu...terima kasih sebab jadi cikgu...
mana mungkin misi, dokter, askar nak didik anak2 kita.
x boel lupa kita...penegtau sekolah STF.
ya lamalama cikgu malu sendiri...
kihkihkih pendekatan psikologi tu amat penting.
lebihlebih reverse psikologi.
kan?
sebelum kena marah...
kita marah dia dulu....

TaTa.

( best jugak update pakai MacBookAir)


Rabu, 22 Januari 2014

Dalam duka ada suka nak mati! hohoiiii

Assalamualaikum
hari ni hari kita mengamuk kat sekolah.
mula2 kelako..kita ni kan....
ahhhh belum soi nak story....
bala bala....
maaf la pada yang kena cibai....
x sengaja.

tapi kan kita dah terubat...
sebab..kita dapat tahu, kita x pernah kena reject....
kita ni benda terbaik yang berlaku dalam hidup dia...
sungguh kita suka nak mati.

tata