Isnin, 16 November 2015

Rumah baru...

Assalamualaikum

Benar, kita dh pun masuk rumah baru dengan keadaan paksa rela. Pun x reti lagi nak mendeko. 

Nak beli carpet baru. Pun x kesampaian. Belum ada masa. Tunggu la cuti sekolah. Kot ada masa nk g cari carpet belgium. Hehehehehe

Ok, sofa dari lorenzo. Mmg lama la nak jumpa yg macam ni. Idaman hati memang cari betul2. Calf leather...sebab nak elak si Lara  cakar2. Meja n site table pun dari Lorenzo. Dapat la 40% less. Alhamdullilah. Nak beli bunga Lorenzo...bapokkk mahal..rm700. Lepas less pun dah rm350...kita g ssf je la. Dalam masa 2 minggu lagi divider siap. Kita tunjuk ruang tamu kita. Ada lagi satu masalah. Rak tv. Kita dh cakap kat suami, kita x suka tv taruk kat ruang tamu, Tapi..emmm nak jugak taruk...tengah pening nk cari rak tv. Maaf la mmg x minat la Yg built-in2 ni. Kaku....kat mata kita. Hihihi. 

Babai.

Ahad, 15 November 2015

Assalamualaikum

allahuakbar.
lamanya tak bukak belog
sampai ai lupa password.
nak kata sibuk x jugak. 
berazam lah nak membelog semula.
mula2 kita upload gambo sendiri dulu....pastu kita kongsi pulak pasal masak2...pasal deko...pasal make up...shoping...henbag...


babai


Ahad, 9 Ogos 2015

selamat hari raya dari kami...

Assalamualaikum

selamat hari raya...maaf zahir dan batin.
gambar nakg beraya....gambar pakai baju raya semua dalam ipon ading.
kat johor raya yang sebulan....x kurus la macam ni.

babai...

women secret recipe ~ WSR



Assalamualaikum


apakah WSR....sejenis makanan tambahan. herba.
baru-baru ni jumpa kawan yang consume WSR...
hati nak cuba...sebab masyallah cantik sihatnya dia.
sihat tu bukan gemuk...sihat tu sangat energenik.
maklum la umo dah 41sen ni kan?
haihhh


lagi sebulan kita update.

babai...

Isnin, 8 Disember 2014

Testing..testing...

Assalamualaikum

Berangan Nak Kulit gebu gebas..Tapi kita x percaya ngn product putih gebu dlm masa 3 hari...hehehe

Supplement kita amik eyphra. Dah setahun, Alhamdullilah sesuai. Kita puas Hati sangat. X la jadi secantik memey...Tapi boleh la..hahaha



Kan...Kalau pakai 360 blh jadi lagi cun ni. Tapi Kulit mmg jadi sekata..pori2 Kecik sikit. Tapi eyphra ni..kecantikan Dari dalam kabonya.

Nak cantik Dari luar la pulak...kita rasa Nak Cuba set2 yg fauziah latip pakai la...dr halina pun pakai. Bajet ko celeb pulak ek!



Set permulaan. Dah study dah ni..
Step 1~ cleanser gel
Step 2~clear lotion
Step 3~essence pitera
Step 4~stempower
Wiwiwi harga mmg jejak 1k++ jugak la.

Kita pikir dulu...Kalau x kita pakai yg BFF kita pakai...muka Sonita jadi putih rata ( dia mmg putih=orang Siam) tu yg x confident tu..kita ni agak legap.
Sonita pakai ni..


Ramai yg pakai set ni..semua jadi. Ani konteng, Mastura, hafsah, Azila Tapi Cikgu2 ni jenis2 Kulit mulus sejak azali. Emmm

Laki kita suruh pakai set rania diamond..



sebab dah 4⃣0⃣⬆️...sentap! Ya la Suami..Tapi kita x jumpa testimoni yg bagus org guna set rania diamond ni. Cuma Zaina zain je..tu pun kita x yakin dia guna. Hahahaha Tapi kita yakin Fauziah latip guna ni



Hahaha 2x gambo ni kua. Apa maknanya? Hihihihi

Tunggu...

tata...

~ post by ip6+

Jumaat, 21 November 2014

Iphone6+

Assalamualaikum
Semalam Suami balik. Hehehehe nak bawak kita beli gajet baru. Biasanya Suami memang suka gajet Apples.
Dia dah beli iphone6...kale gold lagi. Oh my oh my. Kita pun merengek la jugak. Nak ipon6+...balik jugak la Suami dari kemaman. Thanks for melayan kerenah isteri. Ada jugak la kawan kata kita ni kerja mengaut duit Laki Aje. Hohoho Suami kita kot. Kalau x kita yg tolong dia transform kan duit dia kpd barangbarang, sape lagi kan??



Dah boleh simpan iPhoneVS dalam Kotak. Tunggu Kakak Adibah abis F5. Mama bagi Kakak.

Ok..kita review sikit iPhone6+ ni. Agak besar. Eh memang besar. Tapi x la peringkat Malu nak Taruk kat telinga. Masa calling2. Nipis. Memang nipis. Kata Aiman macam bukan family IPhone. Emmmm

Yang kita suka iPhone ni kan, dia punya smooth tu. Selesa. Gambar terang. Maju....

The best about Apple ialah x payah risau pasal virus.

Harapannya kerja2 Sekolah yg online2 tuh...sps, saps, pajsk la..boleh la buat Laju sikit, skrin best beso. Gitu..

Dah abis review.

TaTa



Posted using BlogPress from my iPhone6plus

Location:Jalan Kampung Sungai Buntu-Tanjung Pengelih,Pengerang,Malaysia

Jumaat, 7 November 2014

Sesal separuh nyawa...

Assalamualaikum
Lama dh x tulis2 dalam blog. Keluh kesah.
Kadang2 apa yang kita ada hari ni ialah usaha kita pada hari2 yang lepas. Tapi kadang2 apa yang kita usahakan tu x berjaya pun kita capai. Kenapa? Sebab Allah tahu apa yg terbaik untuk kita. Kita tau tu..tapi asik juga kita kesalkan. Rasa nak marah. Tapi nak marah sape? X de sape pun yg patut kita marah. Cuma perasaan tu terkurung dlm hati. "Sesal"
Terus terang, kita mmg x suka menyesal atas apa tindakan kita. X suka. Pertama sebab rasa x pandai. X best tu rasa diri x pandai...x pandai fikir. X pandai buat keputusan. Sebab tu..kita akan elak seelak2nya untuk rasa menyesal.
Baru2 ni kita rasa menyesal. X tau sebab apa. X tau apa yg kita sesalkan. Cuma setiap kali dengar lagu alyah "sesal separuh nyawa tu".....kita jadi sedih. Nyampah ahhh...

TaTa



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Pantai Timur,Malaysia