Sabtu, 13 Februari 2016

Sugar Belle lipstics review

Assalamualaikum
Hari ni, tetiba nk buat acah2 review gincu sugar belle. Ok..kita peminat gincu. Extreme! Betul. Kalau gincu tu best! Mau kita beli semua shade. Gila kan? X kita la sesuai ke tidak ke...yang penting kalau nak pakai dah ada. Gitu.

Bila pakai gincu...perempuan macamana pun terus jadi cantik. Walau pun dia x la secantik mana. Emmmm jadi berseri. Betul kan? Memang ada yg tak suka pakai gincu. Ik natural beauty. Tapi kita mmg respect gila, pada perempuan yang mempunyai keyakinan yang tinggi mcm ni. Kalau kita x gincu makna x g mana2. Hahaha

Ok...sugar belle gincu ni ada 4 shade. Nude, lustre red, sugar pink n paris pink. Semua kita ada.




Yang ni sugar pink. Ahhh walau x sesuai ngn muka. Tapi...lantak. Asal bergincu kita dh confident g kelas. Jenis gincu ni jenis kemasan mate. X kilat2. Tekstur macam berpasir sikit. Tapi x la macam pasir. Pas makan hilang. Mmg jenis mulut n bibir kita yg weng....review org lain semua kata stay long. Tapi kita x..cakap2 pun gincu boleh hilang. Hiks. Paling hot kale nude. Paling org lumba2 nk beli. Tapi semalam kita belajar sesuatu. Kalau kita jenis menyerlah pakai silver..sesuainya gincu yang cool ( nude, brown, light pink,...) Tapi kalau jenis pakai emas lagi menyerlah...sila ambil gincu yang jenis warm...( red, hot pink, coral, oren, fushia..) kita??? Jenis mami jarum...mmg kena pakai yg merah2...



Bedak shu umuera. Best sangat. Macam x pakai bedak. X putih mcm tepung.
Celak dherb...sampai petang dh sememeh. Malas dh nk cari celak. Yang mahal sememeh. Yang murah pun sememeh
Blusher NARS
Gincu sugar belle ~ sugar pink.

Nanti kita kongsi lagi pasal gincu. Ada banyakkkk lagi jenis gincu yg kita dah akai. Stay tune. Cewah...

Babai.

-Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Pantai Timur,Malaysia

Rabu, 10 Februari 2016

Saya sepasang kasut converse

Asslamualaikum
Haihhhhh



- saya telah dibeli oleh seorang perempuan berumo...nak tau kenapa dia beli saya? Sebenarnya, Saya bajet2 budak2 baru nk up yang akan beli saya....rupanya seorang perempuan berumo beranak 3. Katanya semasa menerai saya.." Omy omy this converse is size 3!!!"
Sambil melompat2 memeluk suaminya. His his his....kesian. Ceritanya lagi..dari zaman dia anak dara sunti sehingga zaman anak dara pingitan, teringin betul berconverse. Dah habis zaman anak dara segala tu...baru ada peluang. Ahhhhhh ada aku kesah.." Abang su nak kasut ni..." Muktamat.

#jangankecamdia

Hehehehehe

Babai


Posted using BlogPress from my iPhone6+

Location:Pantai Timur,Malaysia

Isnin, 16 November 2015

Rumah baru...

Assalamualaikum

Benar, kita dh pun masuk rumah baru dengan keadaan paksa rela. Pun x reti lagi nak mendeko. 

Nak beli carpet baru. Pun x kesampaian. Belum ada masa. Tunggu la cuti sekolah. Kot ada masa nk g cari carpet belgium. Hehehehehe

Ok, sofa dari lorenzo. Mmg lama la nak jumpa yg macam ni. Idaman hati memang cari betul2. Calf leather...sebab nak elak si Lara  cakar2. Meja n site table pun dari Lorenzo. Dapat la 40% less. Alhamdullilah. Nak beli bunga Lorenzo...bapokkk mahal..rm700. Lepas less pun dah rm350...kita g ssf je la. Dalam masa 2 minggu lagi divider siap. Kita tunjuk ruang tamu kita. Ada lagi satu masalah. Rak tv. Kita dh cakap kat suami, kita x suka tv taruk kat ruang tamu, Tapi..emmm nak jugak taruk...tengah pening nk cari rak tv. Maaf la mmg x minat la Yg built-in2 ni. Kaku....kat mata kita. Hihihi. 

Babai.

Ahad, 15 November 2015

Assalamualaikum

allahuakbar.
lamanya tak bukak belog
sampai ai lupa password.
nak kata sibuk x jugak. 
berazam lah nak membelog semula.
mula2 kita upload gambo sendiri dulu....pastu kita kongsi pulak pasal masak2...pasal deko...pasal make up...shoping...henbag...


babai


Ahad, 9 Ogos 2015

selamat hari raya dari kami...

Assalamualaikum

selamat hari raya...maaf zahir dan batin.
gambar nakg beraya....gambar pakai baju raya semua dalam ipon ading.
kat johor raya yang sebulan....x kurus la macam ni.

babai...

women secret recipe ~ WSR



Assalamualaikum


apakah WSR....sejenis makanan tambahan. herba.
baru-baru ni jumpa kawan yang consume WSR...
hati nak cuba...sebab masyallah cantik sihatnya dia.
sihat tu bukan gemuk...sihat tu sangat energenik.
maklum la umo dah 41sen ni kan?
haihhh


lagi sebulan kita update.

babai...

Isnin, 8 Disember 2014

Testing..testing...

Assalamualaikum

Berangan Nak Kulit gebu gebas..Tapi kita x percaya ngn product putih gebu dlm masa 3 hari...hehehe

Supplement kita amik eyphra. Dah setahun, Alhamdullilah sesuai. Kita puas Hati sangat. X la jadi secantik memey...Tapi boleh la..hahaha



Kan...Kalau pakai 360 blh jadi lagi cun ni. Tapi Kulit mmg jadi sekata..pori2 Kecik sikit. Tapi eyphra ni..kecantikan Dari dalam kabonya.

Nak cantik Dari luar la pulak...kita rasa Nak Cuba set2 yg fauziah latip pakai la...dr halina pun pakai. Bajet ko celeb pulak ek!



Set permulaan. Dah study dah ni..
Step 1~ cleanser gel
Step 2~clear lotion
Step 3~essence pitera
Step 4~stempower
Wiwiwi harga mmg jejak 1k++ jugak la.

Kita pikir dulu...Kalau x kita pakai yg BFF kita pakai...muka Sonita jadi putih rata ( dia mmg putih=orang Siam) tu yg x confident tu..kita ni agak legap.
Sonita pakai ni..


Ramai yg pakai set ni..semua jadi. Ani konteng, Mastura, hafsah, Azila Tapi Cikgu2 ni jenis2 Kulit mulus sejak azali. Emmm

Laki kita suruh pakai set rania diamond..



sebab dah 4⃣0⃣⬆️...sentap! Ya la Suami..Tapi kita x jumpa testimoni yg bagus org guna set rania diamond ni. Cuma Zaina zain je..tu pun kita x yakin dia guna. Hahahaha Tapi kita yakin Fauziah latip guna ni



Hahaha 2x gambo ni kua. Apa maknanya? Hihihihi

Tunggu...

tata...

~ post by ip6+