Selasa, 8 Jun 2010

Pinggan lama-lama


assalamualaikum
pinggan lama-lama kita x la banyak mana...
ada la sikit2 je...
segan pulak nak tunjuk kat kawan2  yang ada manyak pinggan lama2..
kita layan la dulu yang x cukup korem eh...yang set2 n3 akan datang...

Apa tah nama dia OC kot...
ni mak kandung punya...
abah kata dah 40 taun  umurnya...
banyak yang dah pecah...
tinggal pingan lonjong dan pinggan makan....

Set Kangkong kan?
pun ciput je...
mak mertua punya...
1 teko, 2 piring kuih dan 5 mangkok...
teringin  nak ada cawan...

kalau tengok blog Mat Gebu...namanya kekwa merah...
ada 3 piring kueh.
suka sangat ngn piring ni masa makan epok2 mak.

He he he pun x tau la nama dia...lum abis study lagik
pinggan makan dan piring kueh.

Pinggan yang paling tua sekali.....mak mertua kata nyai mak punya...
100 tahun lebih mak kata...umurnya
corak batik...ada satu je...

Piring cawan bunga ros hitam...
kita nak cari dia punya cawan la
sape ada....
nanti bagi tau ek......

baru jumpa kat umah mak kat semencu...
cun kan?
kalau taruk kek ke cup cake ke?
kan ?
apa ea namanya.....

piring cawan...janda ea...
sebab x de cawannya...
sape ada? bagi tau taw...
nak sangat...1 pun cukup

Kesayangan kite
asben belikan kat pasar karat kota tinggi...
murah je...
ada 1/2 dozen...
2 lagi piring sedang berkhidmat...

semua ni kita guna hari2...
sebab mak punya
lagipun x de gobok display macam kat umah
kawan2 bloger...
entah bila dapat agaknya...
lagipun x bape minat nak kemas2...
ha ha ha
malas la tu...
so masuk sume dalam laci....

n3 akan datang pulak pasal pinggan kuning emas, pinggan putih bunga biru dan pinggan ceramik biru....
ok....babai....



1 ulasan:

Saidah, Ipoh, Perak berkata...

Su...tak usah susah2 poning kan kepala..selain pinggan mangkuk lama, akak suka hiasan dari perabot jati..tapi taklah akak nak kerusi jati pulak hehehe..carilah hiasan yg kecil2 saiznya kat kedai kayu jati tu pun dah memadai..yg harganya spt yg ditentukan oleh eija..