Khamis, 24 Februari 2011

.Chemistry...yeaaaa ROH sudah datang!!!!!!

Assalamualaikum
selamat malam....semua....apa kabar? sihat eh? alhamdullilah. Kita pun sihat. Syukur.
Hari ni hari paling gembira taw...nape? he he he . Sebab hari ni kita jumpa cikgu kimia masa tingkatan4 n tingkatan5. Paling seronok sekali tentula dia kenal kita...walaupun kita dah berganda2 saiz. Tapi cikgu kata...suara kita sama. Bingit. he he he. Sebenarnya Cikgu Kimia kita ni Pengetua SMKAT. Alhamdullilah kita dapat ucapkan terima kasih pada cikgu Kimia sebab bagi can kita dapat result best diantara subjek sains tulen...A2 dalam Kimia dan seterusnya jadi cikgu kimia lor...he he he
Tetiba kan...kita macam bersemangat nak ngaja kimia taw...teringgat dulu2...masa kenit2...degil je , bising je masa cikgu ngaja. Asik buat eksperimen aje...letup2 la...tuka2 kale la....berapi2 atas air la....latex la...eee bestnya. Honestly kita ngaja kimia sekarang di SMKTD...asik buat eksperimen je...masam manis muka Lab Asst. katanya cikgu lain x nak buat experimen. Ada kita kesah??? sebabbb.... kita lebih faham kimia masa buat eksperimen sebab tu la kita rasa anak2 murid kita pun akan cepat faham bila kita ngaja through eksperimen. Tu la pasal.
He he he lepas ni kita nak belaja lagi kaedah2 pengajaran kimia...bia kita master dalam kimia. Insyaalah. Sebenarnya sebelum ni kita macam x de roh untuk kimia. Geram je...bosan...tapi kini TIDAK lagi....hahahaha
walaubagaimanapun....Add Math tetap la di hati kita. Add math mengajar kita menjadi orang yang teliti, hati2 dan dikagumi oleh murid. ya ya ni ceta betul. Ngaja Add math kita x pernah main2...kerana masa depan murid terletak pada Add Math. Dan hari ni kita dapat tahu bahawa...jika murid x creadit Add Math n Kimia...dia x layak masuk Matrik. Ohhh sungguh besar ea tanggungjawab CIKGU SUHAILA. harus la berusaha. Masa depan murid kita terletak atas bahu kita...masa depan keluarganya...masa depan hidupnya. Wah best la pulak rasa sangat diperlukan dalam kehidupan anak murid!!!! Betul2 roh kimia datang ni. Kita akan pastikan mana2 anak murid yang berpotensi dapat creadit Add math..kita akan bantu dia creadit dalam Kimia....sekurang2nya C+. Mesti!!!!!Mudah-mudahan impian kita dimakbulkan Allah. Amin
 Ini semua kerana Cikgu Ramlan. Thanks cikgu!!!!! Cikgu sangat2 memberikan saya inspirasi...


Tata....

3 ulasan:

Azizul berkata...

cikgu, nnti ajar saye chemistry bleh..
saya tak faham la cikgu kat sini ajar..
die anggap macam kitorang cepat faham je.. =( sedih tul...

cikgu su berkata...

Boleh2
Nanti nak belaja tya cikgu taw.
Setakat ni cgu dh abis study content kimia. Tggl nk analisis soalan2 plk.!!
Semangat kan???
Amin.

azizul berkata...

great!
hehe..
add maths pun mcm ajar Pendidikan Islam je.. =,=