Khamis, 26 Mac 2009

tag ke -2 dari Sayang Ibu

Intan...thanks...tag ka su lagi sekali...lambat sikit...busy...??? bukan la penat..tak DAN nak bukak Blog seh...:)
1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!


Bila anak2 ajak main...silap mata ke...teka2 ke....peh!!! dengan muka tak berapa cun melayan..nanti adibah mesti cakap" Mama...why you look very boring....??? Mama boring ea...." tak pe kakak main ngan atok n mak tok...." Bukan ta suka....tapi time tak sesuai kot...tengah buat rekod book ke...tengah tgk spa Q ke......macam ilang konsentrasi....selalu menyesal bila engar dia orang gelak2 ngan mak tok n pak tok nye....

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
Adibah Aqila...
1. Adibah sangat cerdik - kadang2 bila jejalan ngan adibah n terjumpa ngan cikgu dia...mesti kua kenyataan nih " ooo...ni la mak adibah yang cerdik nie ya....." Mesti mama dia slaku ajar dia kat mah...dalam hati..." OH TIDAK" sangat jarang dia belajar dgn ku....kerana dia kata mama GARANG.....
2. MANJA - Walaupun dia dah besar...pagi2 bangun dari tidur...mesti nak peluk n cium mama.....selalu buat aiman jeles....
3. She is so-like-me - memang adbah macam mama...abah kata..." gembeng- sikit2 nangis....sayu hati...tak tentu pasal"
4. Suka tengok tv - sejebik abah dia....tapi bla dia cakap sesuatu yang baru...new. knowledge...mesti kata " kakak tgk tv la...kat TVIQ semua abaout educations...such as...science, earth, animals.... mama...try la joint akak, watch tvIQ"
5. Suka membaca- Majalah English Okeh...sampaikan mama kena langgan magazine from singapore " PRINCES MAG"....majaah je la..buku sekolah??? selalu gaduh bila suruh baca...paling panas hati bila kua perkataan" KAKAK DAH BACA......" mama je yang tak nampak...bile??? entah la...
6. Suka cakap orang Putih - Alahai....malu kalau orag kata...dulu tadika NURI ke??? senang2 nuri dapat nama ea...tak...tadika PASTI JE...dia memang suka cakap ongputeh....senang katanye....
7. Suka buat kraftangan - he he he mama la yang ajar...sekarang dia dapat siapkan crosstich....beg kecik...bangga tul mama ngan kakak...


Aiman Aqil..

emmmm banyak geram nih.....
1. He is so manja - Manjanye tahap Gaban...asik nak mama je...dah 6 tahun tau....nak mandi ...mama...nak makan...mama...nak pakai baju ...mama....
2. Hensem - bila rambutnye dah panjang...nanti dia kata rambut aiman dah "bunga" Because he have a curly hair..like his mom n dad la...bila trim rambut...HENSEM TAK AIMAN????
3. So Nakal- Asi cari gaduh ngan kakak...kalau kalah...nangis....mama geram.....
4. Sayang mama - kalau di tanya..." AIMAN SAYANG SAPA? MAMA KE ABAH?..( soalan biasa mama2 yang lain kot) Tak pernah berubah jawapannye...dari mula2 pandai cakap...sampai sekarang....SAYANG MAMA...sebab menenen lama kot...4 tahun!!!
5. Taksub ngan HOT WHEEL - ke mana2 pergi pun...mesti nak beli keta kecik yang mahal itew...lemah tul...." Baru2 nie dia tanye abah dia..." Abah...kat Turkminestan ada jual Hot Wheel tak??....getihati dengar...aiman-aiman...

6. Cepat mengaku salah- buat la salah apa...kalau ditanye...akan mengaku DAN-DAN tu jugak...Dia picit anak ayam atok...dia mengaku...dia baling anak ayam tersangkut kat jaring - dia mengaku...dia masukkan kucing ku-LARA dalam Peti ais...dia mengaku..." kalau di tanye...SApa buat ni?....Aiman...aiman mintak maaf....cute je..nak marah pun serba salah
7. BAIK!! - Perkataan yang keluar bila dinasihati....." Aiman...jangan main kat luar...BAIK...( tapi tetap main...) Mama tau silap mata je tu....


3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.
So the next 5 moms will be ....
1. Kak INNA- JB Merah samar
2. KAK YON
3. OGY
4. FAWA
5. FARIDINA

2 ulasan:

sayangibu berkata...

so sweet dibah & aiman kannn...hhehehhee...bile nak datang umah angkel semek????

suhaila berkata...

woi....anak2 akak nie mana boleh pelawa....sape2 pn nak ikut....setakat angkel samex yang ajak ...kompem...mau...