Isnin, 25 Februari 2013

BoBa dan Allieya

Assalamualaikum..
wah...dah lama la x buat n3 kat blog ni...hari ni rasa nk cerita sikit la pasal BoBa baby carrier kita...review sikit pasal the Best Baby wearing yang kita ada. Lembut, ringan...baby selesa dan kita pun double punya selesa....

ok ceritanya begini...masa awal2 mengadungkan allieya...usha baik punya Quinny Zapp stroler. maklum la dh 9 tahun menunggu dingandungkan. Dia punya excited harus la melampai batas. khen??
nak dijadikan cerita..kawan sepermengandungan..Cikgu Intan....cakap2 pasal Baby Carrier. SSC Boba. Apa??? BoBa??? Main kutu jo kak su kat  MAPANDASTORE...nengok la kat facebook. OOOO Raihana....ownernya. Matanya cantik...hihihi. first impression masa nengok Owner MAMAPANDASTORE.

Cer la klik kat link MAMAPANDASTORE ni, ada ERGO jugak tau...rasanya sekarang ni, Raihana ada ready stock for BoBa. Mana2 ibu mengandung tu...sesungguhnya x rugi beli Babywearing yang agak mahal tetapi tidak menyesal dikemudian hari. Skim main kutu pun ada jugak disediakan. so x la menjerat kewangan sangat. Kat facebook pun ada. Like la..pas tu bincang ngn Raihana ni...

Ada jugak kita jahet Ring sling. Pun selesa bila pakai, tapi Ading kata macam indon gendung anak pakai sling....ha hambek ko...BoBa kita mintak. Ngada sangat kan??? So kita guna  sling kalau kita jalan2 kat kampung or mop atau nyapu rumah. kalau g jauh sikit kita guna BoBa.
entah ya ke tidak kita rasa cantik bila pakai Boba.x caya???

Mula-mula masa nak beli, nak main kutu..lama jugak nak dapatkan kumpulan main kutu BoBa ni, hampir2 gagal...tapi akhirnya memang x main kutu sebab Ana kata ada diskaun. yeah...x yah la main kutu..kita beli terus.Intan pun sama beli masa ada dikaun...10% kot. Maka pemilihan corak yang ditawarkan sangat la menggugat kalbu. Ada yang plain..murah..tapi nak jugak yang print.is  macam la anak ko nanges   kalau pakai yang plain??

meh kita nengok corak2 yang mabeles dari BoBa nih, semuanya shantek2...macam nak beli semua tapi orang yang nbanyakkkk duit je beli semua.ok ko x ada duit...sila beli 1aje.
Lila
kan???? kanggaroo
 Nanges nengok Tweet punya kale....





paling yang lawa kat biji mata kita. Soho. kahkahakah...sepanjang peknen kan Allieya..kita gile kale Merah. Konpem...yang ini la yang akan dipilih. Ya Saya PILIH.

Seriusly...nak review pasal BoBa ni dah lama. Memang selesa sangat la bila carries anak dalam ni, kebetulan pulak anak kita x besar sangat. Cumils je orang orangnya. #pujianak sendiri#. pangg...

bukan setakat anak je selesa...mak bapak pun sangat selesa gendung anak pakai BoBa. Rasa lawa itu penting bagi orang yang kurang lawa.  Rasa berkeyakinan taw. yang paling best bila baby boleh tido dan tetek bila duduk dalam BoBa. yang palinggg best bila bapak boleh amik port dalam arena gendugkan anak. Yeahhhh....mama memang suka la. ehh...semua best la.


Ni la Allieya Aqilanya...kecik je .Semua otang cakap macam Ading. Cehh! semua anak nak kena ikut Ading...X jaga langsung hati kita.

ni  BoBa  SOHO Allieya....weh!!! best gila baby wearing ni...pendek cerita, x menyesal la beli. Nak cepat, nak kutu..boleh like page MAMAPANDASTORE kat FB....Cari RAihana.


Baby x pernah x tido kalau duduk dalam BoBa ni, jadi kerja nak shoping tu...agak sedikit senang. yahoooo!!!


 klau dengan Ading, harus la dia yang gendung kan???












Harap2 dapat la kita hadiah yang Ana nak bagi tu....apa ke nama...peekaway....

tapi kan kita tetap teringin...
mampus....tapi intan kata..x yah la kak....allieya kecik. boleh je pakai BoBa sampai dia besar... ea????

TaTa.

2 ulasan:

Sayang.Ibu berkata...

X pyh laaa stroller tu, baik beli henbeg... Ehhhhhh.... *racun* hahahaaaa

TeacherAzimah berkata...

Klu sy jd kak sue...sy beli yg gambo last tu tehehehehe...