Jumaat, 26 Jun 2009

tag...

tag dari kak rose....
1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda. ( emmm tak leh nk kua plk la gambonya...)

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
kak rose aku kenal di dalm wmc lama...selalu sangat jenguk kedai yon deco...ada hati nak beli love kecik..tapi tak kesampaian sebab pindah kampung. Masai kat kota masai...umaku ditatahias ala2 henglesh....Kak ros sangat pandai megemas dan menghias rumah...aku sebaliknya...hahaha

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)

3.1 Hobi pertama mesti la mengajar sampaikan kalau berbual ngan orang mesti keluar perkataan " FAHAM TAK?" he he he sebab tu la jadi cikgu..

3.2 Hobi yang nie berkaitan ngan yang atas...suka bersolek....ya betul BERSOLEK....mesti la masa nak g sekolah boleh bersolek sakan....solekan ke sekolah kurang sikit je dari solek pengantin....ala..muka tak cantik..kena la solek...akahs akahs akahs

3.3 menjahit...suka sangat tapi hobi ni datang kadang2...tapi selalu tak datang..

3.4 mengait jarum satu...thanks kepada kak long...dah tua2 baru ajo adik ya....heps..tengok la..kak long dah banyak koleksi...orang???? baru 3 lai alas dulang

3.5 mengdecaupage..hobi baru yang agak menghayalkan...anie..tak sempat lagi la nak buat ko punya....

3.6 mempatchwork..nie tengah sakan nie..baru je siap potong kain...nak buat cadar. Best woo patchwork n quilting ...walaupun abis duit beli henglish cotton yang rm35 semeter!!!!...tapi puas...thanks to kak faridah....

3.7 Masak....bukan hobi....belajo masak hobi...

3.8 Membaca novel...hobi lama yang baru nak mula balik...tapi mood pun kadang2 datang kadang2 tidak...tapi last week bel novel norhayati berahim...TIDAK AKU BERSUARA...lum baca lagi..

3.9 Membaca blog...ya..asik sangat baca blog kawan2 sampai kadang2 bukak tenet semata2 baca blog orang...update blog sendiri tidak. Camana??

3.10 Yang paling suka ialah...MEMBELI dan BELAH...adus...sampaikan adibah dan aiman kata.."mama nie asik beli2 aje."...emmm nak buat camana...HOBI.....

4. Penerima tag seterusnya ialah
1. Intan ( samex )
2. Ely ( mama iris )
3. Kak Azlina
5. Kak Ina Ted
6. Cikgu Eyna

2 ulasan:

Eyna's berkata...

Salam kak su...
Oh...kena tag ek...
nanti sy amik ye...

Yg bebeornya byk btul dah sy utangf tag yg blum bebayor ni...
so yg kak su bila lah terbayor agaknye ek...hehehhe...Jgn mare ye kak Su...

kakyon berkata...

salam su,
samalah kita..suka baca yak org puya..kita punya sendiri..jarang2 updade..heheh