Isnin, 12 Oktober 2009

Open house

Semua orang bercerita pasal open house...
tak ketinggalan saya pn buat open house kat rumah yang baru.
Ini semua atas desakan kawan2 iaitu cikgu2 kat SMKTD
akhirnya, semalam saya berjaya jugak buat open house yang tak berapa nak open....
Pukul 430 pagi saya dah bangun untuk menyiapkan hidangan Laksa Johor dan jelly kelapa.
Sedap tak??? mengikut kata kawan2 yang makan 2 round....sangat sedap. Alahai....tak tau la nak amik hati atau betul2 sodappp...Selain Laksa Johor yang sodapp...ibu mertuaku sempat menyiapkan hidangan lepat pulut dan lontong yang dimakan dengan Sambal Goreng Sungai Kapal, dan rendang minang Kak Siti Baizura dari SMKTR2. Tapi yang paling menyerlah ialah sambal Goreng...sampai ada yang mintak bawak g sekolah. Bayangkan la dia punya sedap....
kih kih kih...

Terima kasih pada yang sudi datang ke rumah...walaupun kami semua baru je berkawan...tapi semua best2 gila. Sedih jugak kawan2 lama x dapat datang....lebih2 lagi kawan2 dari pasir Gudang....macam dia orang dah tak nak kawan je ngan orang kampung.....uwa...uwa...uwa..

N3 ni tak de gambo...maklum la...tuan rumah sorang diri melayan tetamu...x de bantuan dari asben yang jauh...sob...sob...sob, macam tak culup dua tangan. Tapi alhamdullilah...rumah dah siap kemas...pinggan mangkuk dah simpan...dan yang paling penting hatiku HAPPY.

2 ulasan:

salmiza berkata...

suuuuuuuuuuMmee soooodap2 kak su...
nak lg...nak lg...

suhaila berkata...

amboi2 nak lagi???
tolong masak...