Selasa, 7 Disember 2010

My Designer Handbag....part 1

Bismillahirohmanirohim
Assalaualaikum semua....

Tajuk n3x agak2 ea...Designer Handbag...wakakaka..seyes ni kita x pandai buat tajuk n3 yang menarik * sigh * Sebenarnya nak kongsi cerita pasal handbag....suka pulak baca n3 kawan2 pasal handbag. Emmm pompuan la katakan....mungkin n3 handbag ni akan berlarutan sehingga 8 n3.. .          * wink* ko saje jan nk kata handbeg ko ada lapan???? ish ish sungguh riak  memalukan....
kita nak mula ngn handbag yang ini....

                                                         
  Top handle RENOMA.....


Macam season   buruk  je kan? emmmm memang sangat lama digunakan. Sangat suka handbag ni.....full lather. Rasanya dah dekat 7 tahun usianya. Tahun 2010 ni...cuma seminggu je digunakan....pas tu simpan. Kesian dia. Asben yang belikan kat Jusco tebrau....hadiah masa besday....agak mahal la harganya. Tapi kita sangat suka...sehingga macam ada unsur2 paksaan untuk membeli masa tu....ngeeee. I lap u Abanggggg. Tu kita x tunjuk handlenya yang dah uzur sangat.....sogan.Tapikan yg x syok tu..ada ke adik kita yg bujang kata jenama RENOMA ni sama ngan jenama sua k*c*k dia....hampeh tul...

                                                             Handbag yang kedua....
                                                       
 Shoulder bag....BRAUN BUFFEL..

Suprise handbag....!!! * sigh * ada cerita disebaliknya yg menyedihkan....
ya la secara tiba2 kita dapat bungkusan besar beralamatkan sekolah..bila bukak kt bilik guru..OMG this handbag!!! ya agains...from my asben.....who else...pas tu ada la pulak org cakap kita menunjuk2...ish ish ish geram je kita masa tu....seyes kita x tau asben nak pos kat sekolah. Selapas handbag ni...apa2 asben nak bagi via pos di alamatkan ke rumah....ahhh malas la nk pk...* sedih *
yang mengada teringin nak handbag ni sebab ada kawan pakai....nampak macam shantekkkk sangat...pas tu ngenget ( merayu2....kat telinga asben....) dlm phone...ceritakan keanggunan this handbag. Asben pulak ...kalau handbag leather....dia memang setuju....tapi x sempat nk g beli sendiri ...dia dah beli n poskan pada kita. Kecoh satu sekolah masa tu...malu..malu...ha? x caya? betul la kita malu ngn kawan2...pas tu yg x syoknya ramai la tau asben x ddk msia.....* sedih*

Handbag ketiga....

TREVI...

My first LV handbags....
Suka suka suka suka....hahahah....kale dia mula2 coklat..pas dah lama pakai jadi cengini....kalau g mana2...ada je yg tegur...ya la..orang yg pakai tu selekeh je....x mencirikan pun kemampuan memakai  designer handbag ni...yang ni kita beli sendiri....mahal nak mampus gile...tapi puas hati sangat. Kalu org tanya kita kata imitation je....ada satu hari tu...kita g Maxis center kat Taman molek...masa tengah tunggu no giliran tu...ad sorang amoy datang dekat....tanya kita nk jual x henbag ni...erk? ( abis kalau aku jual....aku kena guna plastik la taruk barang2?- kata2 dalam hati...ngee) boleh bayangkan x ke shantekkanya???? tapi agak berat ini handbag.....

ok kita stop part 1 ni kat sini dulu ea....esok kita sambung part 2 pulak.....
tata....

4 ulasan:

Ealyie berkata...

pheeeeeeewit!!!!!!

;)

Sila sambung cecepat ye Kak Sue ye..:)

Hamizah berkata...

cantik!!!suka braun bufel tu..

NaniRostam berkata...

You memang hantu handbagkan....macam saya juga. Tapi satu tu jugak yang pakai sampai nak putus tali.

Berat la tu sebab anak-anak dara suka tumpang barang dalam bag mama dia...hoh.

cikgu su berkata...

He he he
Kak nani...biasa la kan...
Tapi hantu tu mcm tepat la...