Jumaat, 31 Ogos 2012

Cawan datang bulan ( moon cup ) - 18sg

Assalamualaikum

N3 ni, kategori 18SG.
Jadi kalau belum 18thn..baca ngn makpak ya...

Ok...dh lama google pasal menstrual cup or moon cup or lady cup..
Teringin nk guna, tapi takut2.
Review Dari org2 yg guna semua kata ok..
So..kena Cuba ni.
Tengok kat tiny tapir, Ooi mahal rupanya.
Makin lama makin teruja.
Sampai la satu hari tu, jumpa deal kat eBay.
Agak murah...pas convert duit RM siap pos baru RM58.
Tapi x pos pulak kat malaysia. Hampagas tul..
Ok..cari lagi. Jumpa la yg ni...harga boleh la tahan murahhh.
Kita beli...



Siap ponjot tau...kale pink lagi. Hihihihi macam la orang nampak bila dh masuk kat lubang c*pek tu..
Masa mula2 dapat..." Ooi beso ni, Camana nk masuk..." " x boleh ni...Ading punya x la beso ni." eh.
Google pulak cara nak pakai.
Emmm macam boleh ni.
Ok...tunggu period.
Lambat pulak datang period Kali ni. Ngandung lagi ke? Maklum la pantang 100 hari..bila dh on...gasak2nya mcm over la pulak. Eh.




Tapi...Kita kan dh pasang ICud. Mesti la dah x berjaya sperma En.Ading tu nk ke ovum kita. Selamat.
Hari ni kita period. Yes leh cuba pakai lady cup.
Mula2 saspen. Nengok you tube lagi. Bagi faham.
First try..gagal.
Melanting keluar. Opocot! Sakit lak tu..
Cuba lagi...ok, boleh masuk. Tapi macam x selesa.
Keluarkan lagi...nengok lagi you tube. Faham.
Relax....masukkan lagi.
Jolok dalam2 sikit. Eh.
Ok...x rasa apa dah.



Mula2 lepas 4 jam..kita Keluarkan.
Ok...ooo cam ni. Ooo banyak darah yg beku2 kat dlm cup.
Buang n bersihkan. Pakai lagi. Zupp...kejap je masuk.
Erk..dah expert ke? Cewah.
Kali ni lama sikit..dkt2 6 jam. Baru cabut, basuh Dan pasang lagi.
Ehh...lagi senang masa nak masuk.
Konfem boleh bawak tido. Tanpa stain. Yesss..selama ni x pernah x stain ok kat alas tilam..sejak mula period sampai la ni. Ok. Mmg sangat selekeh !

Kenapa kita nak guna cawan datang bulan ni?
Ok...pertama mesti la pasal senggugut.
Mana tau...pakai ni x sakit bila darah2 beku tu nak kua.
Emmm senggugut masih Ada. Walau pun kita Bukan anak Dara.
Kedua..darah period kita x kua kalau pakai pad tebal2.
X tau kenapa. Klau kita pakai cloth pad, agak tebal.
So darah kita hampir x keluar.
Jadi kita pakai cloth panty liner. Nipis tapi ofkos tembus.
Mencinya kan?
Ketiga, gatal2 celah kelengkang kalau pakai pad. Pakai CP agak kurang gatal. Tapi tetap gatal. Memang syialll. Asik nak garuk2 je.
Kan ke Keji kalau time kat depan kelas nak garuk celah c*pek tu. Seyes maki diri sendiri. Puiii!

Dalam masa 24 jam ni, masalah ke2 Dan ke3 selesai.
Ngeh! Ok la...setakat senggugut tu, inshallah telan panadol je la..

So..cawan datang bulan ni, cukup satu utk tempoh 10 tahun.
Nampak x ciri2 penjimatan kat situ.
Cer Kira berapa RM dah abis tk beli pad pakai Buang dalam masa 10 tahun....kan?
Jadi...jaga lah Alam sekitar kita. Guna la cawan datang bulan @ pad Kain pakai basuh!
Hidup maya Karin...hidup Aaron Aziz! Eh tetiba.

Tata.




- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Kg Sg Kapal

10 ulasan:

Tak Pe Je ~ TPJ berkata...

Erkk... Atot nye.. Baca pon daa atot.. Belum try... Akak tgk la entry kita pasal raya, pakai hijab kuning gojes yg akak bg tu...

Salmiza berkata...

oooiittt...18sx ler... bkn SG..
hish kak su...takot la nk pkai..pastu tgk darah berkumpul kat cawan tu...

cikgu su berkata...

Oo 18sx ea.
Nampak no kak su ni Suci.
Kahkahkah.

Mila@Rimbun berkata...

saya guna jugak, but time nak g berenang hahaha.. nak guna masa lain rasa tak selesa sebab ianya mcm menekan pundi kencing, so bila pakai jer rasa kencing tak puas, itu yang kureng skit tuh. Terfikir jugak kut salah pakai ke apa kan... kena try lg nampaknya

Maqwa Abdullah berkata...

Kemproh la akak ni... Nyesal baca!! Cheh!!! ;p

cikgu su berkata...

Betul la...

Mama Gee berkata...

eh eh...x tau pun ada wujudnya menatang ni....mcm ngerii jek....adessss
dah pakai corong tu..pastu darahnya alirkan ke mana..?haha mmg tak paham...

ellynadyra berkata...

Baru tau la kekdah ni, cam ngeri jek!

Sarah berkata...

Nak tanya.. Ladycup tu you beli kat mana and brapa harga? I'm interested nak beli for myself. So far i search online ni, TinyTapir rm115. Kalau boleh dpt lagi murah lagi ok.. sebab i ingat nak test dulu ok ke tak. You beli kat ebay ke?

Tanpa Nama berkata...

Sarah, boleh dapat dkat ebay USD11 (RM35) je. Sama mcm blogger ni guna. Dia murah sbb made in china and kena banned dlu sbb tiru design jenama Lunette. Tu sbb dorg jual murah skrg. Quality tak tau bagus ke tak tapi boleh cuba. Bentuk dah okay sbb mcm Lunette punya. Lunette mahal la, famous brand. Check ebay under menstrual cup. Sure kluar punya. Warna pink pun ada.