Isnin, 6 Ogos 2012

Tutorial nursing kaftan...cewah!

Assalamualaikum.
Hari ni, julung2 kalinya nak buat tutorial...
Cewah...
Sebelum tu meh bebel dulu...

Kita ni x boleh tido taw kalau x pakai baju tido.
Huhuhuhu...apa lagi..kaftan or baju kelawar la.
Dah beranak 3..x de dah baju seksi2. Dah X muat ko..
Rasa pas 2 bulan beranak ni...tido tak lena
Sebab??? X leh pakai baju kelawar..
Keji kan?

Kita ni pesen nk tido...kena betul2 cara nk tido..
Baju kena baju tido..
Kena kat tempat tido...Tilam, simut bagai..
Ekon, kipas semua kena fungsi..
Setakat kat depan tv, atas kosi...x layan..
Sebab tu..kita x pernah dijumpai tetido kat meja study...
Kalau member dtg bilik( masa kat U ) .kita mesti atas katil tido...
Kira.." x study Minah ni, tapi score..." hihihihi
Kita mmg pandai Masa belajo...
Hambik...

Yeah.... Merepek ..Bebenonya. Sayang baju kelawar kita. X kan x nak pakai dah. Lagi pun Mana boleh nk susu kan baby kalau pakai baju tu.. X kan nak singkap dr bawah??
Beradik alya pulak kang...Ngeri.

Kita pk punya pk..
BW punya BW
Entah kat blog apa tah...
Jumpa baju blouse ada zip kiri kanan...
Ting! Ting! Idea Sudah mari...
Mari nengok tutorial....



Mula2 ukur keliling ketiak ( ukuran di bagi 2.) tanda kat baju. Amik zip, tandakan panjang zip.( baju dh kena Clorox pun..sibuk ko nk sayang2 lagi????). Penjimatan ke arah kekayaan ya kawan2. 400x Keji.



Tetas. Sepanjang zip tadi. Jangan lebih2. Ngam2 aje.



Peniti zip ngn baju..belah luar taw. Kalau dh terrer pasang zip..x yah Peniti bagai. Jaet aje terus. Kita x terrer...



Kalau kita yag amateur, jelujur dulu...kang lagi senget jadinya.



Baru jaet mesen. Pakai tapak biasa je. X koser nak tuko tapak zip.
Malas ni..x yah ikut.



Sambil2 enjut si baby Allieya. Emm x senang mama nk jaet taw...hok hek hok hek kalau berenti buai. Nak kena buai Karen ni... Tetiba.



Ha dah siap...kiri kanan. Nampak tak nampak tak? Eceheceh lepas ni boleh la nenkan Allieya ngn baju kelawar ni. Yang penting...Lena la tido kita pas ni. Jangan sampai Allieya nak nen kita x Sado Sudah le...

Sekian tutorial Nursing Baju kelawar.

TaTa.

- Posted using BlogPress from my iPad
Location:Kg Sg Kapal.

3 ulasan:

Mama Gee berkata...

pandai menjahit semua leh jadi :)

cikgu su berkata...

Gee..Jahitan senget2.
Boleh la...

wahidahchoo berkata...

Sue.....pakai zip sorok baru cantik. Mcm nampak xnampak...hihihi