Rabu, 9 Disember 2009

Ais Kerim Coklat....

Xtvt apa hari ni? Kwang kwang kwang.... hari ni buat ais kerim dan kek keju...
Resepi ini daripada pesakit Kak Long di Hospital Putrajaya....
Resepi Ais kerim ni memang jadi ...

Ais Kerim Coklat...lum beku lagi anak2 dah meroyan nak makan...

Ais Kerim Coklat
2 tin susu cair
1 tin susu pekat
2 inci lengkong
1 cawan serbuk coklat
1/2 cawan gula
1 cawan air
Badam Blender kasar....
Nyum Nyum Nyum....
Thanks pada pesakit Kak Long yang namanya Kak Nor.
Semoga Kak Nor cepat sembuh...
2nd Resepi


Kek Keju Coklat sejurus keluar dari Oven

Sepatutnya dia punya base x peroi...tetapi bila dipotong dalam keadaan panas...dia akan peroi.
adibah n Aiman juga x sabo nak rasa...
Kek Keju Coklat
Base
Biskut Marie 200g
Butter Cair 250g
quiker Oat panggang 100g
Almond Nip 50g
Filling Cheese
Creme Cheese 600g
Brown Sugar 50g
Egg 4 biji
white coklat / coklat 180g
UHT milk 180ml
Gula 30g

Yang nie pun sedap..ikut kata anak2 la...

Resepi ni pn dari kak Long. Kak long belajar kat kedai kek kat Persint 9...yuran 35 henget. Rasanya Tuan punya kedai @ tuan punya resepi namanya KAK ANA...
memang best la kedai tu....boleh mengembirakan sesiapa yang minat habiskan duit...

hahahahaha...


1 ulasan:

Faz's UniQue berkata...

Owhhhh tidakkkkk....baru tengok gambar da terliur nie...sue fazs nak amik resipi la yer...mmg nmpk sedap la ice cream coklat ngan kek sue buat tu...oho...MESTI buat nie...

p/s: sue blueberry tart tu pun nampak sedap...ada resipi x?