Selasa, 30 Mac 2010

Pernahkah anda berurusan dengan myEG?

Ya pernahkah anda berurusan ngn my Eg? This is my first timer...and i am very MARAH!!!!
why???? here the story...

Pada 23/3 my asben g ke Syabas Wangi (wakil Insuran...) untuk memperbaharui insuran n cukai jalan JHK6009 saya. Malang sekali pada 26/3 si wakil insuran yang x cukup ilmu ni pun bagitau saya bahawa saya x boleh idupkan road tax....gabra x? so asben saya pun tanya la...dia kata x leh masuk dan kemugkinan besar dah ada orang idupkan roadtax jhk6009. Saspen x???? wei sape pulak la yang baek hati budinya ni...pendapat saya la ....

Tapi asben kata kalau nak roadtax jhk6009 kena wat report polis, kena wat inspection, confirmkan no casis n no enjin???? saya betul2 blur masa nie.( dah la susah nak mampos nak dapat cuti....)
so dengan terhegeh2...buat la semua benda tu...pun x boleh jugak nak amik roadtaxnya!!!! Apa kes ni??
....masa ni saya x tau saya marah ngn sape....tapi hati ni cukup bengang ngn budak yang keja ngn Syabas wangi ni....Pegawai JPJ col dia soh confirmkan no myEg...dari pukul 330 sampai ke pukul 530 la...sampai kena sound ngn pak guard JPJ sebab nak tutup...budak pompuan yang maha bodoh ni masih x kol saya di JPJ....

entah apa yg asben saya pujuk rayu kat JPJ akhirnya kami leh buat salinan roadtax....kena bayo rm50. Sebenarnya panjang lagi ceta dan soaljawab ngn pegawai JPJ
hampeh.....

So...sebenarnya....saya pun x tau apa yang berlaku...JPJ salahkan myEG...
myEg salahkan JPJ
wei...saya mangsa

dapat pulak ejen insuran yang macam sial....
soh kol myEG pn x leh....
x dapat x dapat
dah la tu boleh pulak dia soh saya selesaikan masalah ni sendiri...patutnya dia la yang uruskan....ni siap maki2 lagi....dah petang dia nak balik....puaka betul la pompuan ni...
bila kita hungkit pasal duit dah bayo...ngan bangang gila dia kata kita bayo kat compeny dia bukan kat dia...deyyyy kalau aku x bayo kompeni..ko dapat x gaji??? Bonggok!!!!! berenti je la keja....

Saya berazam x mau lagi idupkan roadtax keta ngn myEG....
Saya x mahu berurusan ngn Syabas Wangi selagi Budak yang uruskan tu...yang maha bodoh sombong....bonggok tahap dewa tu keja kat sana....

cuma yang saya nak kongsikan bersama...
Jika awak berurusan ngn mesen MyEg tu...tiba2 x kua status....blank...berkemungkinan sistem hang...dalam masa 3 hari dia akan clear n boleh print road tax... ( saya menuntut ilmu ngan wakil insuran Kurnia......sebab x tahan ngn tahap bodoh sombong wakil insuran di Syabas Wangi......)

Sampai sekarang saya tak puas hati ngn myEG dan Wakil Insuran Syabas Wangi.

2 ulasan:

Sayang.Ibu berkata...

dah ngadu kat mike blom?? budak yg mana satu ni kak??

suhaila berkata...

dengan mike pun sama...
cuma dia x maki akk la...
tapi akk tetap la marah
kesian ading malu tgk akk jadi mak tapir...

budak pompuan tu nama dia Yan...