Jumaat, 11 Mac 2011

Hehehehe...bahagianya Cuti...

Assalamualaikum...
Tengah layan ceta hindi ke?? Mak dh lama tinggal..x mo dh layan. Penat koo... Sekarang ni asik le layan ceta antu mak limah balik umah...kihkihkih...seronok betul. Semua kelako. Ari ni kan start cuti sekolah..
Ari ni tekak mak..tekak org putih..



Tu dia...garlic bread mix prawn ngn potato salad. Kenyang gile. Preparation??? Senang sangat! Cepat je kita masak. Dah siap.
Pas tu..kita pn bt la baju ni.




Baju kurung pesak gantung you! Siap dh batik rasmi SMKTD 2011. he he he...jangan marah ya kengkawan kat sekolah. Baju ni shantex sangat. Tak tahan nak menjaetnya. Malam tadi mak tolong potong. Tu la siap cepat. X kira la ...ada yg kata kale paddlepop la ...belang2...cuba buat dulu..nengok shantex ke x? Yang penting ceria SMKTD! Baru semangat.
Ok la ni nak post resepi kek baldu merah...ada orang dh asik call je...inbox je..pm je..



Sebelum tu..thanks kepada kakninasurya...dr blog jariamaiku.

Bahan
5 biji telur
250g butter
3 cwn tepung naik sendiri
2 cwn gula castor
4 sudu makan pewarna merah
1 cwn buttetmilk ( 1 cwn susu segar + 1 sudu cuka biakan 10 min)
1 sudu teh garam
1 sudu bikabornat
1 sudu cuka

Cara
Panaskan oven
Ayak bahan kering dan ketepikan
Pukul butter, gula sampai sebati
Masukkan telo 1, 1sampai 5 biji
Dengan speed slow sampai sebati
Masukkan tepung berselang ngn buttermilk pukul sampai ringan
Masukkan garam pukul sampai kembang n ringan
Matikan mesen dan masukkan sodabikabonat yg dicampur ngn cuka dan kaupbalikkan.
Bakar dalam loyang. Selama 40 min.sejukkan dan potong 3 keknya.

Topping
250g creme chesee
250g mascarpone
Dipukul sampai kembang. Masukkan 125g gula kastor. Pukul lagi. Masukkan whipping creme 1 cwn. Masukkan sikit2. Pukul sampai gebu.

Hiaskan kek.

Selamat berjaya.
Thanks a million to KakMon dr brunai.

Tata.







- Posted using BlogPress from my iPhone 4

Location:Pengerang,Malaysia

Tiada ulasan: