Isnin, 16 Julai 2012

certa semalam....

Assalamualaikum....
semalam penuh suka duka....
asalnya nak survey keta....cewah...x agak2 ea.
sepagi pukul 730 dah nyekkan alia, sebab nak kena tinggal ngn nyai...
pump susu....siap2. kul 10 dah gerak....

 cewah....nengok2 Alphard. cantik...besar...macam berkenan.
kami nengok gak Estima, Odessey, Wish, Stream, Inova, Exora, Avanca, Starex dan Velfire....
hehehehehe yang mana jadi pilihan????? mesti la yang mampu dibayo bulan2 dan cukup downpaymentnya....
 sambil2 dating.....
( cam beso no Alphard ni ngn kami yang agak comel2...)


sebenarnya...tujuan ke JB sesorang, x bawak anak...x bawak kawan sebab nak dating. heheheh en.somi turun dari Lumut. hehehehe...tinggal la anak tecik ngan MIL. Nasib mak nak tolong jaga Ingatkan kejap je...tapi.....
Lepas g nengok2 MPV impian...kami g jumpa Stacy... pergi amik barang yang dikirim setelah sebulan lamanya. Adoi....berdebar2. Kata dah ada......hehehehe....apa dia ea....cer teka apa. Eh tak yah teka la...dah tau dah...nampak dah kan...hhihihi cer teka dalamnya apa....



Ni la dia.....dust bag and paper bag dia


cewah....sangat meletop taw...Gucci Soho kale merah lagi ....
suka sangat...tima kasih en. Somi sebab bagi adiah yang sangat best ni....
*mode~~~melompatlompatbintang~~~


Masa last gubal soalan dengan LPM ari tu, ada beli Henbag merah meyala ni kat Kompleks Kenanga. Murah...bila beli banyak...tapi tu la, bila pakai dalam sebulan, henbag tu kopak! seyes kopak. Henbag tu cantik taw, semua kawan puji...tapi tu la..cepat sangat hayatnya inalillah. En.somi tu bukan boleh kalau kita beli menda2 yang ala2. Membazir la katanya. Tu la dia belikan henbag ni, kulit...tahan lama....x kopak...alah membeli menang memakai. ha ya la...asal abang yang beli...kalau kita x cukup duit nak beli yang ciri2 en.somi cakap tu...
lepas gumbira2 dapat henbag idaman setiap wanita tu...nak la balik rumah....tiba2....

 "dam" erk...kuat gila hentaman tu...sampai ke depan kita. patah cerminmata kita, lebam bahu...bleeding lagi. Ayo...lama jugak kita terkesima. baru kita kua keta.


Tu ha...pompuan cina yang langgar kita. dia pun kesian gak...dada terhempap stering...eh bukan stering tu dihempap dia. berbekas tau...cian dia. Tapi keta dia keta lama...agak uzur. Kita kita pun dah lama tapi x uzur. sedih taw sedih....

lepas call2 segala kawan en.somi yang sangat baik2 yang akan menolong apa jua keadaan...hantar keta ke balai, buat report, anto ke larkin amik keta neo, tunggu amoi datang buat report...bla..bla...bla kita smpai rumah pukul 915 malam. mandi2...lum sempat g amik aiman balik rombongan...aiman dah balik...Cikgu Sonita tolong. Ni lagi satu makhluk Allah yang akan menolong kita, mendengar keluh kesah kita bila kita susah. Terima kasih ALLAH. kita ada ramai kawan yang baik2....

tu la cetanya....semalam 16/7/2012....dalam sejarah.

TaTa

8 ulasan:

Mooniqueen berkata...

Ya Allah... Kdg2 tak boleh nak jangka... Bukan salah kita, tp kena jugak... Naisb baik u tak pape....

cikgu su berkata...

Betul2....mood tgh relax je...tiba2 je jadi yg x diijangka...
Kuasa Allah, tentu Ada hikmah.

Mama Gee berkata...

bestnyaa cik su dpt handbag yg menawan itu..merah ang ang lg..g suke jugak tu....

wahh nk beli kereta baru ya...yg tu pun best :)

cikgu su berkata...

Gee..ni le henbag merah idaman kelbu...dr ngandungkan Alieya lagi..

Keta tu...dh tiba masa kena transform ke lbh besar....kalau x v6 je dh cukup...

TeacherAzimah berkata...

Askum ckgu su... Salam kenal ;-) alarrr v6 dah merajuk ker tu cikgu su pi usha kereta lain. Tu yg kena sondol hehe.. Blh terus jd alasan nak sambar alphard yer ;-)

cikgu su berkata...

Thanks teacher azi..sudi sambut Salam kenal dr akak...
Tapi v6 x leh majok...dia x kan ditransformkan kpd yg lain....
Hihihihi....

Ana Suzana berkata...

huhuhu.. teringat kes kete ana kena langgar dr belakang.. huhuhu

cikgu su berkata...

Hai Ana...kita Ada baca n3 keta merah Ana kena sondol ngn bdk cina lelaki...
Anyways...thanks sebab singgah blog kita.
Harap suami Ana dh semakin pulih...